A kiszámítható mbegyes forduló miatt (Grúz öngól, Vidi oboa, Rossi-henger) én az ismeretterjesztő sorozatunkat bővíteném. A Láma szaporodása után, kiemelt figyelmet fordítanék a Láma túlélési tevékenységére.

Miben más egy Láma, mint a többi állat (akarom mondani focista)? Nos a Láma végtagok és agykapacitás számában is első látásra átlagosnak tűnik, de egy jellegzetessége mégis akad:

Egy igazi Láma köp és ha lehet szembe egy fasza sűrűt. Ez feltétlen szükséges számára az evolúciós túléléshez, hiszen a jelen környezetben egyetlen dolog segítheti a tömegből való kiemelkedéshez (=túlélés), az hogy megjegyezzék és minden körülmények között emlékezzenek rá. Most őszintén kiemlékszik Tisza Csibi pazar góljaira a 9-2es Loki siker során? Senki, mert eltűnt a tömegben a többi gólgyárossal együtt.

Láma viszont tudja, ha sokkal nyerünk egyedül a köpködéssel tud kiemelkedni. Szembe kell köpni a közönséget, hogy percekig ne térjenek magukhoz, mint ahogy ő tette két ízben is a dinóstőr ellen. Akkorát csattant a csulája az arcomon, hogy ha Hajdú B. nem szól, hogy elnagyképűsködi talán soha nem jövök ki a focivakságból.