Kemény volt ez a kéthetes hírzárlat, az elején még a kezem is remegett, hogy akkor a Fradi lesz a szezon Videotonja, vagy sem, de mindenképp érdekes volt még számomra is, hogy mi jut el hozzám a magyar futballból, ha kikapcsolom az internetet, és csak arra hagyatkozom, hogy mások, jellemzően nők, akik nálam kevésbé figyelik ezt a csodát, mit mesélnek. A finn média nem írt rólunk semmit, de erre számítottam azért titkon.
Vagyis mi a hír az átlagmagyarnak a magyar futballból.
Kirúgták Burcsa Győzőt a szocializmusból ránk maradt cégvezető totemállatát, akinél a 20 százalékos fizetésemelésre az egyetlen lehetséges válasz, hogy anyád, inkább belebukom magam is.
Majd hirtelen távozott kis francia barátja Bernard Casoni is, aki állítólag pont úgy edzi a csapatait, mint egy vidéki serdülőedző. Három kör futás, kis pofázás a kezdőkörben, aztán játék.
 
Kikapott a Honvéd a Békéscsabától. Aztán kiderült, hogy a Pakstól, ma reggel meg az is, hogy második a bajnokságban. Youlánál nagyobb spíler Abraham óta nem volt errefelé.
 
Dzsudzsák Törökországba szerződött, de nem a Fenerbahcéba. Majd hamarosan kiderült, hogy a Bursasporba, és az is, hogy ezért már nem utálják annyira, mint az Anzsiért, de azért még így is kicsit.
 
Megint gólt rúgott a Böde, de hogy ki ellen, meg hányat, az kérdés maradt.