Ne felejtsük el, hogy a Videoton a hétvégén három nullára gyalázta a jobb sorsra egyáltalán nem érdemes Újpestet, és ezután tör fel így a beletörődő nihil Günther Beckerből, viszont amit Vajda Gusztiról ír arról azonnal az a tavaszi nap ugrott be, amikor még mészöly sámán is heti ötször futott a labda után, és az edző egyszer azt mondta, hogy akár egy egész jó kis mbkettes focista lehet belőle, mármint belőlem, mert megvan hozzá a játékintelligenciám. 

Annyi ökörséget olvasok/hallok a témában, hogy már zsibbadok a tőle. Azt az egyet remélem, hogy Petőék nem sokáig maradnak, mert lehet, hogy egyszer jó edző lesz belőle, de azért nem bánnám, ha nem rajtunk tanulná a szakmát, mert a meglátásainak, elképzeléseinek eddig nagyjából csak a negyede jött be. Idővel biztosan jobb lesz az arány, de mi – hogy Burcsát idézzem – egy komoly klub vagyunk. 🙂

A pályaedzője, a Vajda Guszti meg anno ügyes fodbalista volt, jó kedélyű, vidám ember, de az orrunk előtt “vezényelte” a cserék bemelegítését a Lech Poznan elleni visszavágón és hát sírva röhögtem, ahogy a Rodolfo pl. a szögletzászlóba kapaszkodva csinálta a láblengetést két törzskörzés között. És hogy teljes legyen a kontraszt, tőlük 5 méterre a lengyelek dinamikus, pörgős izzítással készültek beállás előtt.

Rudolf egyszer melegítés közben, elnézést, de ezt be kell tennem ide.

rudolf-gyorbe-szerzodott

Amikor szegény (kis) Kokó azt nyilatkozta, hogy az Újpest elleni fieszta a szakmai stáb érdeme volt, valószínűleg ő is inkább az oldottabb hangulatra gondolt, mint a tisztán sportszakmai részre. Legalábbis gondolom, mert ugyanezzel a stábbal egy héttel korábban, Pakson állítólag a Casoni éra legmocsokabb meccseit is sikerült játékban alulmúlni – bár én nem láttam, csak a tévéközvetítés hiánya miatt Paksra özönlő vendégdrukkerektől hallottam.

Az edzőkeresést pedig nem véletlenül húzzák ennyi ideig, ha szóba is került Egér vagy Pinyő, inkább csak ZS tervként – az itthoni magyar edzőkkel a Vidinek kb. 2 percbe telne megegyezni. Úgyhogy szerintem (és a hozzám eljutott infók szerint is…) továbbra is külföldi edzők lehetnek képben és állítólag nem véletlenül van szinte teljes hírzárlat a klubnál a témában. Meg a hétvégi meccs utáni interjúban a (nagy) Kokó szája sarkában bújkált egy csibészes mosoly, mikor az edzőkérdésről beszélt. Szóval vagy trollkodik egy jót és a nyakunkra hozza a két bájgúnár valamelyikét, vagy tényleg valami nagy gurítás van készülőben.

Günther Becker az alapító atyák egyike, aki nem blogol, hanem csak hosszú e-mailekben fejtegeti, hogy mit gondol erről az egészről. Günther Becker Bécsben él, Videoton-szurkoló, korábban a Gázszerben és több más csapatban is megfordult, pályafutásának sorozatos térdműtétek vetettek véget, azóta kitartóan iszik és megfejt, ha a Vidiről van szó – mészöly sámán.